Ontstaan

Zaterdag 4 juni 1994 openden wij de deuren van ons huidige pand. De behuizing biedt ons en onze medewerkers alle ruimte om u nog beter van dienst te zijn. De nieuwbouw was een logisch gevolg van de gestage groei die het bedrijf sinds de oprichting doormaakt.

Een nieuw pand op een zeer vertrouwd adres. Vele Westlanders kunnen zich de aanblik nog helder voor de geest halen: de kapperszaak annex sigarenwinkel op de T-kruising van de Heulweg en Bovendijk.
Op die historische grond is overgrootvader Kees Eekhout eertijds begonnen met het verkopen van verzekeringen. Hij legde in 1914 de basis van het huidige assurantiekantoor. In het midden van de jaren veertig heeft grootvader Kees Eekhout de draad opgepakt en zeer voortvarend gewerkt aan de uitbouw van de portefeuille. In 1954 werd de Wet Assurantiebemiddeling (WABB) ingevoerd en verkreeg Assurantiekantoor C.A. Eekhout op grond van gebleken professionaliteit en voldoende omvang de vereiste inschrijving in het register van de Sociaal Economische Raad (SER).

Later sloot het kantoor zich aan bij de Nederlandse Bond van Assurantiebemiddelaars en vader Kees Eekhout was inmiddels, in 1977, het kantoor komen versterken. Hij had eerst de nodige ervaring opgedaan bij diverse verzekeringsmaatschappijen. Het bedrijf kreeg toen ook zijn huidige naam Assurantiekantoor Eekhout en Zoon.

Vanaf 1994 volgde ik de opleiding Management Economie en Recht, met de speciale richting Bank- en Verzekeringswezen (MER-BV) aan de Hogeschool voor Economische Studies (HES) in Rotterdam. Naast mijn studie deed ik in mijn vrije uren praktijkervaring op met werken op kantoor. In 2000 werd de vennootschap onder firma opgestart en ben ik fulltime op kantoor gaan werken.

Ons kantoor biedt momenteel een breed pakket van financiƫle producten aan.

Met vriendelijke groeten,
Patrick Eekhout